jueves, 25 de septiembre de 2008

Educació per a la ciutadania (carta del claustre del IES Bellaguarda)

En aquest blog els alumnes del IES Altaia i el IES Bellaguarda volem informar de la situació actual de dos instituts d'Altea que es rebel·len a la conselleria negant-se alguns professors a impartir la classe de "Educació per a la ciutadania (EpC)" en anglés. Els claustres dels instituts han enviat cartes a la conselleria i a els periòdics i han aparegut també, per la televisió estatal. A continuació teniu una de les cartes escrita pel claustre de l'IES Bellaguarda. Primer en valencià i després en castellà.

Sr. Conseller:

El Claustre de Professors de l'IES Bellaguarda d'Altea, consternat per les últimes disposicions emanades de la Conselleria d'Educació per a impartir la matèria EpC, comunica a Vosté les següents consideracions:1. Vosté. sap que si l'EpC s'impartix en anglés, el 99.9 % dels alumnes no podrà seguir la classe.2. Vosté sap que si els alumnes no poden seguir l'assignatura no podran en el seu dia acreditar els coneixements necessaris per a una avaluació positiva.3. Vosté probablement és conscient que obligar professors d'anglés a impartir una assignatura que no és la seua és antipedagògic i humiliant.4. Vosté. pot suposar, igualment, que la presència muda en classe del professor de Filosofia o Ciències Socials és, senzillament, irrisòria.El Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola, a l’“acció de delinquir els empleats públics dictant o proposant a posta, o per ignorància inexcusable, resolució de manifesta injustícia” l’anomena prevaricació.Estem segurs que Vosté pot extraure sense dificultat la conclusió que es desprén dels supòsits anteriors.Mereix el nostre major respecte l'activitat política quan s'exercix amb prudència. Però quan es pervertix i s'utilitza contra els ciutadans és simplement menyspreable.No es burle de nosaltres, Sr. Conseller. No convertisca la classe d'EpC en una grotesca cerimònia d'indignitat. No dilapide els diners públics en propaganda institucional mentidera.Respecte als ciutadans, Sr. Conseller. I si no sap, pot o vol fer-ho, dimitisca Vosté.

A Altea, a 10 de setembre del 2008.

A L'ATENCIÓ DEL

SR. CONSELLER D'EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Sr. Conseller:

El Claustro de Profesores del IES Bellaguarda de Altea, consternado por las últimas disposiciones emanadas de la Conselleria d’Educació para impartir la materia EpC, comunica a Ud. las siguientes consideraciones:1. Ud. sabe que si la EpC se imparte en inglés, el 99.9 % de los alumnos no podrá seguir la clase.2. Ud. sabe que si los alumnos no pueden seguir la asignatura no podrán en su día acreditar los conocimientos necesarios para una evaluación positiva.3. Ud. probablemente es consciente de que obligar a profesores de inglés a impartir una asignatura que no es la suya es antipedagógico y humillante.4. Ud. puede suponer, igualmente, que la presencia muda en clase del profesor de Filosofía o Ciencias Sociales es, sencillamente, irrisoria.El Diccionario de la Real Academia Española, a la “acción de delinquir los empleados públicos dictando o proponiendo a sabiendas, o por ignorancia inexcusable, resolución de manifiesta injusticia” la llama prevaricación.Estamos seguros de que Ud. puede extraer sin dificultad la conclusión que se desprende de los anteriores supuestos.Merece nuestro mayor respeto la actividad política cuando se ejerce con prudencia. Pero cuando se pervierte y se utiliza contra los ciudadanos es simplemente deleznable.No se burle de nosotros, Sr. Conseller. No convierta la clase de EpC en una grotesca ceremonia de indignidad. No dilapide el dinero público en propaganda institucional mentirosa.Respete a los ciudadanos, Sr. Conseller. Y si no sabe, puede o quiere hacerlo, dimita Ud.

En Altea, a 10 de septiembre de 2008.

A LA ATENCIÓN DEL

SR. CONSELLER DE EDUCACIÓN DE LA GENERALITAT VALENCIANA

No hay comentarios: